Máte 18 alebo viac rokov?

Tieto sekcie sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov. Prosíme potvrďte svoj vek.

Táto webová stránka používa súbory cookies. Viac informácií nájdete v dokumente Ochrana osobných údajov.

© 2018 VÍNO MRVA & STANKO, a.s.,
21.06.2018

Ružová Frankovka obhájila titul šampióna na Víno Tirnavia 2018

Ružová Frankovka obhájila titul šampióna na Víno Tirnavia 2018

Medzinárodná výstava Víno Tirnavia dlhodobo patrí k najprestížnejším slovenským vinárskym podujatiam a viacero vinárov ju právom označuje za najprestížnejšiu. Hodnotenie vín prebieha počas dvoch dní a členmi komisií sú tí najlepší slovenskí, ale aj zahraniční degustátori.

Samozrejmosťou je zoradenie vín podľa analytických parametrov, vína sú hodnotené pri rovnakej teplote počas celého hodnotenia, striktné dodržiavanie anonymity vzoriek, náhodná analytická kontrola vín, či možnosť rozhodnúť sa pre dekantovanie vína.

XVI. ročník Víno Tirnavia bol opäť úspešný pre našu ružovú Frankovku modrú, ktorá obhájila titul šampióna ružových suchých vín z roku 2017. Výstava pre nás bola veľkým úspechom, keď dve z našich vín sa stali šampiónmi a teda aj najlepšími vínami vo svojej kategórii. K šampiónovi výstavy sa pridáva aj Cabernet Sauvignon rosé a Veltlínske zelené KRYO obe z ročníka 2017, ktoré získali zlatú medailu.

Ďalšie štyri vína získali striebro -  Chardonnay a  Rulandské šedé z ročníka 2017, Sekt Cuvée brut, ročník 2016 a Dunaj, ročník 2015.