Máte 18 alebo viac rokov?

Tieto sekcie sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov. Prosíme potvrďte svoj vek.

Táto webová stránka používa súbory cookies. Viac informácií nájdete v dokumente Ochrana osobných údajov.

© 2018 VÍNO MRVA & STANKO, a.s.,
19.02.2024

Prvé 3 zlaté ocenenia našich vín v novom roku sú z Japonska

Prvé 3 zlaté ocenenia našich vín v novom roku sú z Japonska

Prvé ocenenia našich vín v roku 2024 prichádzajú až z ďalekého Japonska. Na 11. ročníku medzinárodnej výstavy SAKURA Japan Women’s Wine Awards 2024, najväčšej výstavy vín na ázijskom kontinente, získali naše vína 3 zlaté medaily.

Zlatú medailu získal Rizling rýnsky z ročníka 2022, ku ktorému sa pridali Chardonnay a Frankovka modrá z limitovanej edície Winemaker’s Cut.

Zlaté vína MRVA &STANKO:

Winemaker’s Cut Chardonnay (Čachtice), ročník 2021, suché
Winemaker’s Cut Frankovka modrá (Vinodol), ročník 2019, suché
Rizling rýnsky (Malokarpatská VO), ročník 2022, suché

Výstavy sa zúčastnilo 4023 vín z 27 krajín vinárskeho sveta. Zaujímavosťou výstavy je výhradne dámske zastúpenie v hodnotiacich komisiách.

Patronát nad výstavou drží Yumi Tanabe, ktorá už niekoľko krát navštívila Slovensko a ochutnala slovenské vína, v roku 2011 založila asociáciu Wine & Spirits Culture, ktorá si zobrala za úlohu predstaviť víno v Japonsku ako spoločenský nápoj.

Úspech na SAKURA Japan Women’s Wine Awards otvára slovenským vínam cestu na náročný japonský trh. Ostatne je možné, že vďaka nášmu partnerovi spoločnosti Mighty Wine, ktorá už viac ako 9 rokov distribuuje a robí dobré meno slovenským vínam v krajine vychádzajúceho slnka, natrafíte na vína MRVA & STANKO v japonských reštauráciách a hoteloch.