Máte 18 alebo viac rokov?

Tieto sekcie sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov. Prosíme potvrďte svoj vek.

Táto webová stránka používa súbory cookies. Viac informácií nájdete v dokumente Ochrana osobných údajov.

© 2018 VÍNO MRVA & STANKO, a.s.,
25.05.2020

Inšpirácie z kuchyne VMS II

Inšpirácie z kuchyne VMS II

Degustačný set “Inšpirácie z kuchyne VMS II si môžete jednoducho zakúpiť online na www.vms.sk, emailom na predajna@mrvastanko.sk alebo priamo v našej vínotéke Mrva & Stanko. Cena setu je 64,20€ s DPH. Pri objednávke dvoch a viac setov je dodanie kuriérom v rámci SR zdarma. 

Trhané bravčové mäso s hranolkami a rukolovým dresingom

K tomuto jedlu sme spárovali z vybraného setu Frankovku modrú (2016). Víno tmavočervenej farby s decentnou vôňou najmä čerešní a sliviek. Chuť je šťavnato ovocná, dominantou je najmä chuť kôstkového ovocia, ktoré sa krásne hodí k bravčovému mäsu.

Pre ľudí obľubujúcich skôr biele vína odporúčame k danému pokrmu Rulandské šedé (2018). Víno žlto-zlatej farby s vôňou hrušiek a vyzretých ringlôt s medenou arómou. Chuť vína je bohato-ovocná s pikantnosťou a elegantnou ovocno-korenistou dochuťou.

Ingrediencie:

  • bravčové mäso (bôčik, pliecko, krkovica)
  • zemiaky (prípadne sladké zemiaky)
  • rukola
  • majonéza
  • horčica
  • citrónová šťava
  • soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, olej

Recept:

Bravčové mäso deň dopredu osolíme, okoreníme a potrieme grilovacou zmesou s pár kvapkami oleja. Rúru predohrejeme na 180 °C. Mäso pečieme za občasného podlievania  2-3 hodiny. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na pásiky a smažíme na oleji. Dresing pripravíme z majonézy, horčice, čerstvej rukoly a trochy citrónovej šťavy. Upečené a natrhané mäso podávame na hranolkách, preliate domácim rukolovým dresingom.

Miešaný špíz s coleslaw šalátom

K tomuto jedlu sme pre Vás vybrali Cabernet Sauvignon (2017). Víno rubínovo červenej farby s výraznou ovocnou chuťou s dominantou čiernych ríbezlí a grafitu. Víno je krásne harmonizované s chuťou najmä kôstkového ovocia, ktorá je podporená výbornou štruktúrou kyselín a tanínov.

Pre milovníkov mladších vín a ľahších vín sme zvolili Cabernet Sauvignon rosé (2019). Víno je iskrivo ružovej farby a výrazne ovocnej vône sladkého ovocia najmä jahôd a malín. Chuť vína je šťavnatá s ríbezľovo-žihľavovým lemom s harmonickou štruktúrou kyselín.

Ingrediencie:

  • biela kapusta
  • majonéza
  • citrónová šťava
  • chren
  • mrkva
  • hrozienka
  • soľ, cukor, čierne korenie
  • kuracie prsia
  • bravčová panenka
  • slanina
  • paprika
  • šampiňóny
  • cibuľa 

Recept:

Na prípravu coleslaw šalátu budeme potrebovať bielu kapustu, ktorú nastrúhame na tenké pásiky. Do nastrúhanej kapusty pridáme majonézu, citrónovú šťavu, chren, cukor, soľ a dobre premiešame. Dochutíme, premiešame a necháme minimálne dve hodiny odležať v chladničke. 

Na grilovaciu ihlu napicháme osolené a okorenené kuracie a bravčové mäso, šampiňóny, papriku, cibuľu, slaninu a na grile špíz do chrumkava opečieme. Podávame spolu s coleslaw šalátom. 

Opečený chlieb so zeleninou

K tomuto jedlu sme pre Vás vybrali Veltlínske zelené KRYO (2019). Víno žltozelenej farby s výraznou ovocnou vôňou s jemnými kvetinovými a minerálno-zemitými tónmi. Chuť vína je plne ovocná so šťavnatými kyselinami a ovocne nasladlou dochuťou.

Opečený chlieb so zeleninou môžete spárovať aj s Sauvignon (2019).  Víno s bohatou ovocno-rastlinnou vôňou, najmä zrelých egrešov a zelenej broskyne. Sauvignon je víno s výrazným chuťovým vnemom, s dominujúcou chuťou vinohradníckej broskyne, s vábivými kyselinami a jemnou korenistou dochuťou.

Ingrediencie:

  • chlieb (najlepšie kváskový)
  • olivový olej
  • šalotka
  • cherry rajčiny
  • ančovičky
  • čili
  • citrón
  • bazalka
  • syr
  • soľ, čierne korenie

Recept:

Chlieb nakrájame na plátky a opečieme na grile z každej strany a následne potrieme cesnakom. Na rozohriaty gril položíme panvicu a pridáme olej. Na rozpálený olej pridáme na tenko nasekanú šalotku.

Po orestovaní pridáme rajčiny, ančovičky a čili. Za občasného miešania opekáme približne 2 minúty. Dochutíme soľou, korením, najemno nastrúhanou citrónovou kôrou a pár kvapkami citrónovej šťavy. Pridáme pár lístkov bazalky a premiešame. Hotovú zmes natrieme na opečený chlieb a posypeme syrom. DOBRÚ CHUŤ.