Inšpirácie z kuchyne VMS - Kuracie prsia plnené riccotou

K tomuto jedlu odporúčame z vybraného setu Winemakers Cut Chardonnay (2017). Tým, že víno zrelo vo veľkých dubových sudoch, svoj základný ovocný vnem krásne dopĺňa maslovo-oriešková chuť, ktorá sa ideálne páruje s kuracím mäsom a syrom.
Pre ľudí, ktorí majú radšej ľahšie ovocnejšie vína, odporúčame Syrah rosé (2019). Víno, v ktorom je cítiť zrelé bobuľové ovocie, najmä maliny, je krásne vystužené harmonickými kyselinami.
Daný set si môžete jednoducho zakúpiť cez objednávkový formulár, e-mailom: predajna@mrvastanko.sk alebo priamo v našej vínotéke.
Ingrediencie:
- kuracie prsia
- ricotta
- pažítka/ jarná cibuľka
- slanina
- soľ
- čierne korenie
- špargľa
- vajíčka
- biele víno
- maslo
- citrónová šťava
Recept - Kuracie prsia plnené riccotou s holandskou omáčkou a bielou špargľou
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nožom do nich urobíme nárez tak, aby v nich vznikla kapsa. Dovnútra vložíme plátky slaniny a doplníme ricottou zmiešanou s pažítkou, pretlačeným cesnakom a soľou. Na rozpálenej panvici mäso prudko opečieme z obidvoch strán a následne vložíme do vyhriatej rúry na 190°C, kde ho necháme upiecť.
Špargľu si očistíme a uvaríme vo vriacej vode do mäkka.
Holandskú omáčku si pripravíme z bieleho vína, čierneho korenia a 4 polievkových lyžíc vody, ktoré v hrnci necháme zovrieť, plameň stíšime, zvaríme do 2/3 objemu. Následne necháme uvarenú zmes vychladnúť.
Nad hrniec s vriacou vodou uložíme misu so zvarenou vínovou zmesou a zašľaháme do nej žĺtky. Obsah misy nesmie byť horúci, aby sa žĺtka nezrazili. Za stáleho miešania pridáme maslo a miešame do zhustnutia omáčky. Na záver dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Upečené mäso podávame so špargľou preliatou holandskou omáčkou. Dobrú chuť.