Máte 18 alebo viac rokov?

Tieto sekcie sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov. Prosíme potvrďte svoj vek.

Táto webová stránka používa súbory cookies. Viac informácií nájdete v dokumente Ochrana osobných údajov.

© 2018 VÍNO MRVA & STANKO, a.s.,
28.04.2020

Inšpirácie z kuchyne VMS - Kuracie prsia plnené riccotou

Inšpirácie z kuchyne VMS - Kuracie prsia plnené riccotou

K tomuto jedlu odporúčame z vybraného setu Winemakers Cut Chardonnay (2017). Tým, že víno zrelo vo veľkých dubových sudoch, svoj základný ovocný vnem krásne dopĺňa maslovo-oriešková chuť, ktorá sa ideálne páruje s kuracím mäsom a syrom. 

Pre ľudí, ktorí majú radšej ľahšie ovocnejšie vína, odporúčame Syrah rosé (2019). Víno, v ktorom je cítiť zrelé bobuľové ovocie, najmä maliny, je krásne vystužené harmonickými kyselinami.

Daný set si môžete jednoducho zakúpiť cez objednávkový formulár, e-mailom: predajna@mrvastanko.sk alebo priamo v našej vínotéke

Ingrediencie:

  • kuracie prsia
  • ricotta
  • pažítka/ jarná cibuľka
  • slanina
  • soľ
  • čierne korenie
  • špargľa
  • vajíčka
  • biele víno
  • maslo
  • citrónová šťava

Recept - Kuracie prsia plnené riccotou  s holandskou omáčkou a bielou špargľou

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nožom do nich urobíme nárez tak, aby v nich vznikla kapsa. Dovnútra vložíme plátky slaniny a doplníme ricottou zmiešanou s pažítkou, pretlačeným cesnakom a soľou. Na rozpálenej panvici mäso prudko opečieme z obidvoch strán a následne vložíme do vyhriatej rúry na 190°C, kde ho necháme upiecť. 

Špargľu si očistíme a uvaríme vo vriacej vode do mäkka. 

Holandskú omáčku si pripravíme z bieleho vína, čierneho korenia a 4 polievkových lyžíc vody, ktoré v hrnci necháme zovrieť, plameň stíšime, zvaríme do 2/3 objemu. Následne necháme uvarenú zmes vychladnúť.

Nad hrniec s vriacou vodou uložíme misu so zvarenou vínovou zmesou a zašľaháme do nej žĺtky. Obsah misy nesmie byť horúci, aby sa žĺtka nezrazili. Za stáleho miešania pridáme maslo a miešame do zhustnutia omáčky. Na záver dochutíme soľou a citrónovou šťavou. 

Upečené mäso podávame so špargľou preliatou holandskou omáčkou. Dobrú chuť.