Inšpirácie z kuchyne VMS - Chlieb vo vajíčku s plátkami bravčovej panenky
K tomuto jedlu odporúčame z vybraného setu Rizling rýnsky (2018). Víno s elegantnou minerálno-ovocnou vôňou a chuťou po citrusoch a sušených hrozienkach. Ďalšou možnosťou môže byť ľahší a sviežejší Müller-Thurgau (2019) so širokou škálou ovocných vôní a jemným muškátovým tónom. Chuť vína je šťavnato – ovocná, s výraznými citrusovými kyselinami.
Daný set si môžete jednoducho zakúpiť cez objednávkový formulár, e-mailom: predajna@mrvastanko.sk alebo priamo v našej vínotéke.
Ingrediencie:
- chlieb
- vajíčka
- bravčová panenka
- rukola
- parmezán
- soľ
- čierne korenie
Recept - Chlieb vo vajíčku s plátkami bravčovej panenky
Chlieb nakrájame a obalíme vo vyšľahanom vajíčku so soľou. Opečieme z obidvoch strán na panvici s trochou masla. Po opečení dáme chlieb odkvapkať na papier, aby sme odstránili nadbytočný tuk.
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, dáme na gril alebo rozpálenú panvicu a opečieme z obidvoch strán do ružova.
Servírujeme na chlieb, s tenko nakrájanou panenkou, ktorú posypeme lístkami rukoly a najemno nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť.