Inšpirácie z kuchyne VMS - Bravčová kotleta na grile s restovanými šampiňónmi
K tomuto jedlu odporúčame z degustačného setu Modrý Portugal (2018), ktorý je typickým predstaviteľom Malokarpatských červených vín, s intenzívnym vnemom kôstkového ovocia, najmä čerešní a višní, tak vo vôni, ako aj v chuti.
Pinot Noir (2016), ktorý je elegánom spomedzi červených vín, sa tiež vhodne dopĺňa k danému jedlu. Víno je jemnej svetlo červenej farby, vo vôni je cítiť ostružiny a morušu a jeho chuť vyniká slivou a pevnými trieslovinami.
Daný set si môžete jednoducho zakúpiť cez objednávkový formulár, e-mailom: predajna@mrvastanko.sk alebo priamo v našej vínotéke.
Ingrediencie:
- bravčová kotleta
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- šampiňóny
- maslo
- citrónová šťava
- pažítka
- tymián
Recept - Bravčová kotleta na grile s restovanými šampiňónmi:
Bravčovú kotletu osolíme, okoreníme, zľahka potrieme olivovým olejom a vložíme na predhriaty gril na cca 15 - 20 minút. Kotletu počas grilovania otočíme, aby sa nám rovnomerne opiekla. Po dopečení ju uložíme do misy, aby sa mäso nadýchalo.
Šampiňóny si očistíme a umyjeme. Na gril dáme rozohriať panvicu, do ktorej nalejeme olivový olej, pridáme tymián a šampiňóny. Všetko spolu osolíme, okoreníme a restujeme. Pridáme trochu masla, aby boli šampiňóny zlatisté a krémové.
Na záver pridáme pažítku a pár kvapiek citrónovej šťavy. ... a jedlo máme hotové. Dobrý chuť.