Máte 18 alebo viac rokov?

Tieto sekcie sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov. Prosíme potvrďte svoj vek.

Táto webová stránka používa súbory cookies. Viac informácií nájdete v dokumente Ochrana osobných údajov.

© 2018 VÍNO MRVA & STANKO, a.s.,
28.04.2020

Inšpirácie z kuchyne VMS - Bravčová kotleta na grile s restovanými šampiňónmi

Inšpirácie z kuchyne VMS - Bravčová kotleta na grile s restovanými šampiňónmi

K tomuto jedlu odporúčame z degustačného setu Modrý Portugal (2018), ktorý je typickým predstaviteľom Malokarpatských červených vín, s intenzívnym vnemom kôstkového  ovocia, najmä čerešní a višní, tak vo vôni, ako aj v chuti.

Pinot Noir (2016), ktorý je elegánom spomedzi červených vín, sa tiež vhodne dopĺňa k danému jedlu. Víno je jemnej svetlo červenej farby, vo vôni je cítiť ostružiny a morušu a jeho chuť vyniká slivou a pevnými trieslovinami. 

Daný set si môžete jednoducho zakúpiť cez objednávkový formulár, e-mailom: predajna@mrvastanko.sk alebo priamo v našej vínotéke

Ingrediencie:

  • bravčová kotleta
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • šampiňóny
  • maslo
  • citrónová šťava
  • pažítka
  • tymián

Recept - Bravčová kotleta na grile s restovanými šampiňónmi:

Bravčovú kotletu osolíme, okoreníme, zľahka potrieme olivovým olejom a vložíme na predhriaty gril na cca 15 - 20 minút. Kotletu počas grilovania otočíme, aby sa nám rovnomerne opiekla. Po dopečení ju uložíme do misy, aby sa mäso nadýchalo.

Šampiňóny si očistíme a umyjeme. Na gril dáme rozohriať panvicu, do ktorej nalejeme olivový olej, pridáme tymián a šampiňóny. Všetko spolu osolíme, okoreníme a restujeme. Pridáme trochu masla, aby boli šampiňóny zlatisté a krémové.

Na záver pridáme pažítku a pár kvapiek citrónovej šťavy. ... a jedlo máme hotové. Dobrý chuť.